Sådan kommer du ud af digital afhængighed

Flere og flere oplever, at de er blevet digitalt afhængige og bruger alt for meget af deres tid på at sidde med hovedet nede i deres telefon eller deres tablet. Her ser vi på, hvad man kan gøre, hvis man ønsker at komme ud af sin digitale afhængighed, så læs med, hvis du heller ikke kan lægge telefonen fra dig. 

Ikke mindst for små børn kan det være et problem, som de voksne bør være opmærksomme på. Selv om der virkelig er meget spændende, man kan følge med i på internettet, er det ærgerligt at bruge hele sit liv i det online univers fremfor ude i det virkelige liv sammen med andre mennesker. 

Frameld dig tidsrøverne 

En af de ting, du kan gøre for at frigøre tid til andre ting er at rydde op i alt det, du bruger tid på internettet. Gennemgå de sider og grupper, du får nyheder fra på Facebook og frameld dig alt det, du ikke finder meget nødvendigt. Skulle du være ude efter noget specielt, kan du selv opsøge det på f.eks. Jubii eller andre sider. 

På netop Jubii kan du læse om mange ting, også lån hvis du overvejer at gå den vej for at skaffe penge. På en af platformens mange sider kan du læse om, hvilke regler der gælder, når man vil låne penge, og du kan blive klogere på renter og omkostninger i forbindelse med lånet. Overvejer du at optage et kviklån, bør du sætte dig grundigt ind i tingene, så du ved, hvad du går ind til. Mange mennesker forstår ikke, hvad den slags indebærer, men det kan du altså blive klogere på her

Følg med i skærmtidsforbruget 

På iPhones findes der en funktion, hvor man på ugentlig basis kan følge med i, hvor meget tid, man har brugt telefonen. Denne funktion kan være en hjælp, hvis man synes, man bruger for meget tid på telefonen. Noter dit forbrug og forsøg så at sætte det ned, for eksempel ved ikke at hive telefonen frem hver eneste gang, du lige har en lille pause. Nogle har tendens til at se på den, bare de skal vente for rødt lys, men det er altså noget, du kan arbejde med, og når først du er blevet opmærksom på det, bliver det lettere og lettere for dig at trappe ned. 

Gå tilbage til en usmart telefon 

En tendens, der stille og roligt vinder frem, er også en lidt drastisk en af slagsen, nemlig at gå bort fra smartphone og tilbage til for eksempel en gammel Nokia, som kan bruges til at ringe og skrive SMS’er på og ikke andet. Det er et stort skridt, for nu til dags bruger vi smartphonen til rigtigt mange andre ting, og for mange vil det være svært at undvære den. Tager du springet, vil du opleve en stor frihed, da du pludselig har langt mere tid til rådighed og måske indser, at det jo ikke var vigtigt at tjekke Facebook 12 gange om dagen eller at spille casino, hver gang du lige havde et ledigt øjeblik.