Guide: Sådan vælger du den rigtige investeringsplatform

Bevæger du dig ud på aktiemarkedet, er det naturligvis nødvendigt med den rette handelsplatform. Hvilken man skal vælge, kan dog være svært at beslutte. Mulighederne er mange men forskellen stor, og det kan derfor være en fordel, at foretage en grundig informationssøgning forinden. Læs med, og bliv klogere på hvordan du vælger den rigtige investeringsplatform.

Det kan være meget individuelt hvilken platform man finder rigtig, da det i høj grad handler om hvilke kriterier og forventninger man forventer bliver opfyldt. Vigtigt er det, at man føler sig tryg ved sin handelsplatform, da denne danner grundlag for hele ens investeringsrejse, og gemmer på både ens værdipapirer og investeringssum.

Etoro

Handelsplatformen etoro, er særdeles populær blandt brugere der aktivt handler med aktier. Det skyldes, at handelsplatformen tilbyder en kurtage på 0, hvilket gør den fordelagtigt hvis man er daytrader. Derudover adskiller etoro sig også fra flere af de andre handelsplatforme ved at være kendte for mulighederne med at handle med valuta, kryptovaluta, råvarer samt indekser. Denne side forklarer mere om etoro.

Da markedet på kort sigt og ved kryptovaluta er meget volatilt, er det oftest også forbundet en større risikovillighed. Etoro er derfor velegnet til erfarne og risikovillige brugere med et stærkt kendskab til markedet.

Saxoinvestor

Saxoinvestor er drevet af Saxo bank og udgør sammen med Nordnet danskernes foretrukne handelsplatform. Platformen henvender sig særligt til den klassiske investor der ønsker en brugervenlig platform med mulighed for at tilgå alt fra aktier, obligationer, investeringsforeninger, udenlandske fonde samt ETFér.

Der tilbydes et gratis investeringsdepot og konkurrencedygtige priser med en minimumskurtage på omtrent 14 kroner. Saxoinvestor er hermed en let tilgængelig og overskuelig platform som både egner sig til nye såvel som mere erfarne handlere.

Nordnet

Nordnet læner sig tæt op af Saxoinvestor, men adskiller sig i brugervenligheden og ved yderligere at tilbyde adgang til netværket “Shareville”. Et netværk der giver adgang til relevante og værdifulde informationer omkring forskellige investeringsprodukter.

Yderligere har Nordnet en “månedsopsparing” der særligt henvender sig til den passive investor. Med en månedsopsparing er der ikke forbundet en købskurtage og månedligt bliver der blot investeret i ETFér og investeringsforeninger. Et sikkert valg for dig som ønsker et langsigtet afkast uden den store indsats.