Byg din egen hjemmeside fra bunden

Mange har en drøm at lave deres egen hjemmeside til det ene eller det andet formål, lige fra rejseinspiration til salg af varer. Men det kan være uoverskueligt, hvis man ikke kender til brugeres adfærd på nettet. Derfor får du den vigtigste viden her! Læs med. 

Hjemmesider fås i et utal af afskygninger, og har mange forskellige formål. Nogle sælger en service eller et produkt, andre giver viden og inspiration og helt andre tilbyder en tjeneste, fx i form af en sammenligningstjeneste. Derfor kan der også være mange gode grunde til, at man drømmer om at bygge sin egen hjemmeside. 

Basal online sikkerhed 

Før du overhovedet tænker på at bygge en hjemmeside fra bunden, er det imidlertid en god idé at blive lidt klogere på online sikkerhed. Har du helt styr på IP-adresser, beskyttet trafik på nettet med mere? Nej? Så kan du heldigvis hurtigt og nemt få det her

Find en god page builder 

For at lave en hjemmeside har du brug for en god “page builder”, som det hedder på engelsk – altså en side, hvor du kan bygge din hjemmeside. Hvis du skal lave en blog, kan du finde et site med blogs, hvor din blog så også kan ligge.  

Men du kan også vælge at bygge din hjemmeside fra bunden på en anden platform. Der findes mange intuitive og simple platforme derude, så alle kan være med, også nybegyndere. Det er altså ikke kun IT-hajer, der kan bygge hjemmesider. 

Sådan får hjemmesiden succes 

Når du så har bygget din hjemmeside, vil du selvfølgelig gerne have, at den får succes. Dine kunder, brugere eller læsere skal have lyst til at bruge hjemmesiden, som du havde ønsket dig. Her er der nogle grundregler, som du kan få glæde af. De kommer her: 

  • Din hjemmeside skal være brugervenlig. 
  • Bryd tekst op af billeder, citater og overskrifter. 
  • Kend din målgruppe og lav indhold specifikt til dem. 
  • Dit indhold skal være relevant og skabe værdi.