Vi tilbringer mere tid i sengen, end vi tror

Vi tilbringer langt mere tid i sengen, end vi oftest tænker over. De fleste af os har mest en dels fokus på de vågne timer, samt de aktiviteter som tilvejebringes i løbet af den vågne periode. Dette kunne være arbejde, hobby, afslapning eller lignende. Vi husker hvad vi har oplevet, men det er mindre sjældent at vi har husket hvad vi har drømt.

Når man falder i søvn, kan det føles som om, at man har sprunget frem i tiden, så snart man er vågnet igen. Derfor føler vi ikke tiden på samme måde, når vi sover. Følgelig sker der det, at vi oftest ikke tænker over, hvor meget tid vi tilbringer i sengen. Hvis vi får at vide, hvor mange timer i året vi bruger i sengen, bliver vi oftest overraskede. Spørgsmålet bliver derfor, hvordan vi kan få det bedste ud af denne tid?

En bedre seng skaber bedre livskvalitet

Når man bruger så uundgåeligt meget tid i sengen, kan man lige så godt få det bedste ud af det. Derfor er det en god idé at få mere fokus på dette område. Hvis man gør det, kan man potentielt set vinde bedre søvnkvalitet, hvilket vil have en stærkt positiv effekt på de vågne timer. Man bliver mere veloplagt, skarpere, energifuld og husker bedre. På denne måde hænger de vågne timer sammen med timerne i søvnen.

Det er derfor en god idé at sørge for, at kroppen har det bedst muligt i løbet af søvnen. Kvalitets sengetøj er derfor en vigtig anskaffelse, så man giver søvnen de bedste forudsætninger for at finde sted. Derudover er der også meget søvnkvalitet at hente, hvis man sørger for at ligge på en ordentlig madras. Her er der mange typer, materialer og hårdheder på markedet, hvoraf det er en god idé at efterprøve de forskellige. 

Atmosfæren er også vigtigt

Udover selve sengen er det også en god idé at forbedre atmosfæren omkring sengen – i dette tilfælde soveværelset. Hvis der er rod og snavs derinde, vil man typisk sove dårligere. Det samme gælder en dårlig belysning eller larm fra gaden. Hvis man derimod har en rolig belysning og god lydisolering, vil kroppen have lettere ved at falde til ro. 

På samme måde er de æstetiske rammer også en vigtig faktor. Nogle gardiner eller vægmaling i rolige farver, vil sætte et positivt aftryk på nattens forløb. Med en bedre stemning, kan kroppen dermed lettere komme ind i søvnens stadie.