Palantir Technologies

Overvejer du at investerer i Palantir aktier? Så kan du med god fordel læse alt du skal vide om virksomheden herunder.

Palantir er et amerikansk selskab som specialiserer sig indenfor data og software programmer. Virksomheden er børsnoteret på den amerikanske børs, New York Stock Exchange og kan handles til lige omkring 6 USD.


Palantir går et 2023 i møde, som bliver svært for dem, for til trods for at virksomheden stadig kommer til at tjene penge, så er deres omsætningsvækst aftaget over de sidste kvartaler, da de udsteder nye aktier til de ansatte for at undgå kontante udgifter fra store lønninger, og har i det seneste år udbetalt 602 mio USD i aktiebaseret kompensation, dette svarer til ca 33% af deres omsætning, og har stor indflydelse på de øjne som holder øje med Palantir, og som måske ønsker at investere i virksomheden.

 For når de udbetaler aktiebaseret kompensation, så falder deres cashflow, og indtjening pr aktier stiger ikke lige så meget, Og som investor ønsker man at se stigninger, i både omsætning men også i cash flow, da det indikerer at det er en sund virksomhed. Man kan også se på aktiens pris, som er dalende, er investorerne ikke helt stoler på virksomheden, og når det sker, så sælger de ud af deres andele, og det får aktien til at falde i pris, som ligger og svinger nede omkring 10 USD pr aktie.

Hvis du kunne tænke dig at investere i aktier, eller kryptovaluta, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og platforme. Her kan blandt andet nævnes Nordnet og Saxo investor som begge er danske platforme, der tilbyder handel på forskellige børser verden over.

De indberetter selv SKAT ved tab og gevinst, så her skal man bare tjekke at tallene stemmer. Der kan også nævnes Etoro som er en udenlandsk platform, som udover investering i aktier, også tilbyder investering i kryptovaluta. Etoro er billigere at investere på end fx saxo og nordnet, men de indberetter dog ikke til SKAT, så her skal man selv taste sine gevinster og tab ind.