Er vi blevet afhængige af online underholdning?

Der er underholdning over det hele, og der kan være meget, der tyder på, at vi er i færd med at blive afhængige af online underholdning. Hvad er det som gør online underholdning så attraktivt? Det skal vi kigge nærmere på her.

Underholdning on demand

Noget af det, der bidrager til at gøre online underholdning så attraktivt og afhængighedsskabende, er at det er on demand. Måske er du af en alder, hvor du kan huske hvordan det var at gå med sin discman i tasken, og kun have den musik til rådighed, i form af de cd’er du havde pakket med i din cd-mappe.

Da Apples iPod for alvor tog markedet med storm omkring 2004, så var det slut med denne form for begrænsede underholdning. Det blev starten på en underholdningsrevolution, og selv om den ikke var koblet op mod online streamingtjenester for musik endnu, så var det det første skridt. Derefter fulgte den ene milepæl efter den anden, og i dag har du tilgang til al den underholdning du nogensinde kunne drømme om, med bare få tastetryk på din telefon, tablet eller computer.

Vi er online i et helt andet kaliber end før, og der er ikke noget, der tilsiger at det er noget der vil stoppe lige foreløbigt. Derfor er det også helt relevant at forholde sig lidt kritisk til, den måde vi forbruger underholdning på. Når alt er tilgængeligt, så forbruger vi nemlig også meget, meget mere.

De dage, hvor man skulle ned i videobutikken for ta leje en film er for længst over, og nu har du tilgang til det hele derhjemme. Det kan godt blive lidt afhængighedsskabende, og derfor skal du tage stilling til, hvordan du gerne vil forbruge underholdning.

Aktiv og passiv underholdning

Man kan godt tale om passiv og aktiv underholdning. Passiv underholdning, er underholdning som du ikke selv har en deltagende rolle i, men som du forbruger passivt. Dette kan for eksempel gælde film og musik, som du ser på eller lytter til. Det er rart at kunne være passiv, når man har brug for en pause, men det er noget, som man let kan blive lidt rastløs af. Derfor er det godt, at der også findes aktiv underholdning.

Aktiv underholdning kan for eksempel være spil og Online casino. Når du underholdes aktivt, så deltager du selv i det, der foregår. Det kan føles meget mere udfordrende og belønnende, end kun at kigge på noget i fjernsyn eller på computeren. Det er også årsagen til, at aktiv underholdning er blevet så populært.

Det er en god ide at finde ud af, om du vil underholdes aktivt eller passivt, når du har brug for en pause i en travlt hverdag, så man ikke tankeløst lader sig underholde.