Categories
Annonce Diverse

Bliv klogere på hvad et varemærke er, og hvorfor det er værd at beskytte

De seneste år er antallet af nye iværksættere steget eksplosivt, og hvis du også går og drømmer om at springe ud som iværksætter, så er det værd at vide, hvad det vil sige at registrere sit varemærke, og hvorfor det især er vigtigt som nyopstartet virksomhed. 

Hvad er et varemærke?

Et varemærke kan også betegnes som et kendetegn. Langt de fleste virksomheder har et kendetegn, som er unikt for netop denne virksomhed. Varemærker er som regel noget, vi kan kende virksomheden på såsom et brand, et logo eller et slogan. Denne slags kendetegn er som regel værd at have eneret på, da både brand, logo og slogan i de fleste tilfælde er afgørende komponenter for markedsføringen af virksomheden.

Et varemærke kan groft sagt betegnes som virksomhedens identitet udadtil, da et varemærke oftest er noget, kunderne eller brugerne forbinder med netop denne virksomhed.

Hvorfor skal man beskytte sit varemærke og hvordan?

Varemærker er oftest værd at beskytte, og det er de fordi, at det er virksomhedens unikke kendetegn. Ved at registrere dit varemærke har du eneret på netop det logo eller slogan, som kunderne kender virksomheden på. Med varemærkeregistrering er virksomhedens beskyttet mod misbrug af virksomhedens varemærke, der i værste fald kan skade virksomhedens omdømme.

Varemærkeregistrering kan have en enorm værdieffekt på virksomheden, og derfor er det en fordel at registrere virksomhedens varemærke så hurtigt som muligt. Førend et varemærke kan registreres, skal det først og fremmest være unikt. Når ansøgningen om varemærkeregistrering påbegyndes vil du hurtigt finde ud af, om virksomhedens varemærke reelt set er unikt. Såfremt det viser sig, at varemærket ikke er unikt, kan virksomheden være nødsaget til at finde på et nyt varemærke, da det også kan have store konsekvenser, hvis man plagierer et allerede eksisterende varemærke, hvis altså dette varemærke er registreret.

Registrering af virksomhedens varemærke er gyldig i 10 år, og herefter kan det fornyes, så varemærket forsætter med at være unikt kendetegnende for netop din virksomhed også efter 10 år.

 

 

 

Categories
Uncategorised

Hvad gør man hvis ens varemærke bliver misbrugt?

Det er ikke sjovt med en sag, der ens varemærke er blevet misbrugt. Her kan du læse mere om, hvad du gør hvis du oplever at dit brand eller dit varemærke er blevet misbrugt, og hvordan du kan gå frem, for at sikre at det ikke sker igen. 

Få styr på dine rettigheder

Du skal først og fremmest få styr på hvilke rettigheder du har som ophavsejer, når du oplever at nogen har misbrugt dit brand eller varemærke. Det kommer meget an på, hvordan du står juridisk til at bevise, at det rent faktisk er dit. Det er derfor relevant at kortlægge er, om dit varemærke er noget du har registreret og har eneret til, og om dette er noget du kan bevise. Hvis du kan det,  er det nemt at se at det er dig der ejer varemærket og har eneret til at bruge det. Det vil sige, at der ikke er nogen der må kopiere det du har registreret eller bruge det uden samtykke eller kompensation.

Sikre dit varemærke

For at kunne registrere dit varemærke og dermed sikre dig mod misbrug, så skal du være helt sikker på at dit varemærke er unikt. Det vil sige, at hvis du for eksempel varemærkeregistrerer en sætning eller et slogan, så skal du være meget opmærksom på at det ikke er noget som andre virksomheder skal bruge for helt enkelt at kunne beskrive sin virksomhed. Det er med andre ord ikke lov til at varemærkeregistrere generelle termer eller ideer, selv om man måske føler at det er helt unikt. Varemærkeregistrering, sikrer at dig som ophavsejer ikke fr stjålet dit hårde arbejde. Det at sikre sit varemærke, kan også bidrage til at gøre dit brand mere attraktivt for potentielle investorer og gøre dit brand mere værd, fordi det er unikt og ingen andre kan benytte sig af det.

Categories
Diverse

Find din vin på vinico.dk 

Savner du inspiration fra vinenes verden? Så kan du gå på opdagelse hos vinico.dk. Her kan du læse meget mere om alle slags vin lige fra rødvin og hvidvin til de mere eksklusive bobler og mousserende vine. Du kan få inspiration til, hvilke vine der passer bedst til maden, og hvad du skal servere til din næste havefest. Der er masser af ideer at hente hos vinico.dk. 

Er din vin blevet lidt tør og kedelig? Savner du inspiration til nogle nye vinoplevelser? Du kan genoplive dine smagsløg hos vinico.dk. Her kan du sammenligne priser på vine fra forskellige udbydere og finde det vintilbud, der passer til dine behov. Du kan gå på opdagelse i vinens vidunderlige verden og forny din smag for de gyldne dråber. 

Alt inden for mousserende vin   

Kært barn har mange navne, og det gælder også for mousserende vin. Uanset om det er champagne eller cava, så elsker vi den boblende og sirlige fornemmelse på tungen, som mousserende vine giver os. Med god grund. Det giver en eksklusiv følelse i kroppen, når man står med et glas bobler i hånden, og hos Vinico kan du finde det helt rigtige tilbud på mousserende vin.  

Uanset om du er til Prosecco eller Asti, så finder du et tilbud hos Vinico. Det behøver ikke koste kasse at bruge sine penge på mousserende vin. Selv champagne kan du finde til en okay pris, så du kan handle ind til nytårsfesten allerede nu. Så kan du med god samvittighed smide en champagnesabel med oveni, så festen bliver helt uforglemmelig. 

God vin hele sommeren 

Vinico giver dig gode råd i alt inden for vin. Om du bedst kan lide rødvin eller hvidvin, så finder du noget, der passer til din smag. Du kan læse mere om, hvilken mad der passer bedst til din rosevin, og du kan lære mere om, hvilket vinkøleskab, du skal investere i, hvis du gerne vil være seriøs omkring din vin.  

Vin smager bedre, hvis den bliver serveret ordentligt. Hvidvin og rose skal helst være en ordentlig køleskabstemperatur, før den bliver sat på bordet. Hos Vinico kan du læse mere om, hvilke temperaturer, der passer bedst til hver enkelt vin, og vi lover dig, at der er masser at lære. Vin er ikke bare en smagsoplevelse, det er også en videnskab, og vi sørger for at give dig de bedste muligheder for at lære så meget om vin som muligt.  

Categories
Diverse

En biopejs kan give hjemmet nyt liv

Det er altid hyggeligt at have åben ild i form af en pejs eller ovn i hjemmet. Dog er det også noget, mange ser som lidt gammeldags og dårligt for miljøet, og det fravælges derfor i mange hjem. Men der er faktisk masser af moderne, smarte og miljøvenlige løsninger, der gør, at du kan have alle de sammen fordele som du kender fra en pejs eller brændeovn, men uden alle ulemperne. Det kan du blandt andet opnå med en smart biopejs.

Biopejse er et boost til indretningen

I dag findes der et væld af lækre biopejse, der passer til hvilket som helst hjem. En biopejs giver ikke kun varme og en hyggelig belysning. Den kan også gøre en stor forskel for indretningen. Hvis du har en mere minimalistisk og moderne stil, så findes der masser af stilrene biopejse at vælge mellem. Du kan endda få en biopejs bygget ind i væggen, så du beholder de helt rene og minimalistiske linjer i hjemmet.

Du må helt selv bestemme, om din biopejs skal fungere som en mere nedtonet tilføjelse til din bolig eller være et centralt fokuspunkt, der lægger op til, at folk samles omkring den. En pejs lægger op til hygge, men kan bruges lige som du gerne vil have det. Desuden kan den sagtens placeres andre steder end i stuen. Det kunne være i spisestuen, på soveværelset eller måske på kontoret. Den kan også bruges som en meget funktionel del af indretningen i form af at være en rumdeler. Det er nemlig muligt at få fritstående biopejse, der ikke behøver at placeres op ad en væg.

Gør det nemt at være miljøbevidst

Hvis du er typen, der egentlig har tænkt dig at fravælge en pejs eller brændeovn på grund af miljømæssige årsager, så giver biopejse dig god grund til at genoverveje dette. En biopejs er nemlig en miljøvenlig løsning, der brænder rent. Efterhånden ser man miljøvenlige løsninger og alternativer i mange former og afskygninger, og det gælder altså også markedet for pejse. Det er blevet nemmere og nemmere at være mere miljøbevidst i hverdagen, og det gælder altså også opvarmningen i dit hjem.

Så hvis du er på udkig efter en hyggelig, dekorativ og funktionel tilføjelse til indretningen i dit hjem, så er en biopejs et oplagt valg. Det er masser at vælge mellem, og du kan desuden have en god samvittighed, når du bruger den. Det er den perfekte løsning.

Categories
Annonce

Få din bogholder på mobilen

Nu kan du holde styr på dit regnskab, så du har det lige ved hånden. Du kan hente regnskabsprogrammet Dinero, så du har det på mobilen. Det har aldrig været nemmere at holde styr på regninger, kvittering og bilag. Læs videre, hvis du er nysgerrig på, hvordan du kan gøre din hverdag langt nemmere med Dinero. 

Er du også træt af at sidde med stakkevis af papirer i slutningen af måneden? Er du irriteret over et fyldt skrivebord, når regnskabet skal gøres op? Med Dinero slipper du for alt papirarbejdet, der hører til at være iværksætter og styre sin egen virksomhed. Du scanner kvitteringer og fakturaer ind via mobilen, og så holder Dineros regnskabsprogram styr på sedlerne for dig.  

Hent Dinero ned på din telefon 

Med Dinero har du dit regnskab lige ved hånden. Du kan hente Dinero ned på din mobiltelefon med det samme. Der er en gratis version, som alle kan hente, så hvis du ejer en virksomhed, så kan du begynde lige straks. Dinero er din digitale bogholder, der holder styr på regnskabet for dig og dine kunder. Så misser du ingen betalinger, intet går tabt i de stakker af papir, der står på dit skrivebord, og du slipper for alle de ringbind, du har stående på reolen. 

Gå trygt ind på Trustpilot og læs anmeldelserne af Dinero. Her vil du høre fra kunderne selv, hvad Dinero kan gøre for dig. Det har gjort hverdagen lettere for mange iværksættere, der lige er startet ud med deres egen virksomhed. Og den hverdag kan også blive din. Med Dinero bliver regnskabet mere overskueligt at holde styr på, så du kan fokusere på kerneopgaverne i din virksomhed. 

Af iværksættere og for iværksættere 

Hos Dinero har de iværksætterkulturen i blodet. De forstår, hvilke udfordringer der ligger i at starte egen virksomhed. Derfor ved de også lige præcis, hvad der gør livet lettere, når man sidder i en svær situation, hvor man kæmper for hver nye kunde, man får ind ad døren. Det er svært og hårdt at starte ud som iværksætter, og Dinero er skabt til at gøre arbejdet lettere.  

Der er behov for iværksættere i Danmark, der tør kaste sig ud i nye eventyr. Vi har behov for virksomheder, der viser vejen. Det skaber arbejde og værdi i samfundet. Den mission vil Dinero gerne være med til at tjene ved at gøre det langt nemmere at være iværksætter og starte egen virksomhed.  

Categories
Diverse

Investeringer for begyndere

Hvis du investerer noget af din opsparing, så vil du sandsynligvis opleve at pengene vokser hurtigere, end de ville gøre i hviletilstand på en sparekonto i banken. Faktisk er ikke investeringer så kompliceret, eller kedelig, som du måske tror.  Nysgerrig? Læs med her for at finde ut om investeringer er noget for dig

Hvorfor skal jeg investere? 

Du skal selvfølgelig kun kaste dig med på investeringsbølgen, hvis du har overskud til det i økonomien. Men hvis du, som så mange andre, har en opsparing stående, så kan det være du skal overveje om det ville være fornuftigt at investere nogle af pengene. Grunden er simpel, de fleste oplever nemlig at pengene vokser, igennem en investering. Hvordan investerer man, tænker du måske? I dag så kan du finde al den nødvendige information online, og faktisk kan du komme i gang med investeringer helt på egen hånd, via online platforme. Dog anbefales det at du læser dig op på hvilke investeringsmuligheder som findes, og laver en gennemtænkt investeringsplan, inden du gå i gang. Hvis du er usikker, så kan du selvfølgelig søge rådgivning hos en ekstern investeringsrådgiver. Det er altid en god de at investere i noget du ved lidt om, eller har lyst til at lære mere om i fremtiden.  

Hvad skal jeg investere i? 

Mange af de nye investorer, starter med at investere i aktier, eller i et fond. Aktier er et godt sted at starte, da du kan finde en investering som du har kendskab til, eller som du deler værdier og ambitioner med. Sandsynligvis bliver du overrasket over hvor sjove investeringer kan være! Du kan også vælge at Copy Trading, hvor du kopierer succesfulde investorer. Dette kan være en god måde at komme i gang på, hvor du lærer om investering fra de bedste.  

Andre spændende investeringsmuligheder, du bør tjekke ud, er crowdlending og investeringer i valuta. Hvis du godt kan lide spænding, så kunne måske en investering i Bitcoin være noget for dig? Bitcoin er en kryptovaluta, altså en digital valuta som opererer uafhængig af banker og pengeinstitutter. Det betyder også at den kan have store udsving i værdien, noget som gør det til en investering med høj risiko. Find den investering som passer bedst til dig, din økonomi og dit temperament. Lykke til!