Categories
Uncategorised

Hvad er nyt indenfor online lån?

Lånebranchen online er i konstant udvikling, og derfor er det heller ikke så mærkeligt, at vi hele tiden ser eksempler på nye og bedre lån. Der findes mange lån at vælge mellem, men hvad er egentlig det helt store lige nu? Det kan du læse mere om her. 

De hurtige lån er stadig populære

Det er ingen hemmelighed, at de hurtige lån stadig er blandt de mest populære låntyper på markedet. Samtidigt er disse lån blevet tryggere og mere gunstige. Nu findes der nemlig et loft på, hvor meget mere end det oprindelige lånebeløb, gebyrer og renter totalt set må fylde. i det hele taget kan man sige, at sms lån og hurtige kviklån er blevet billigere. Det er gode nyheder for dig der er på jagt efter et lån online. Onlinelån har nemlig fået et dårligt ry, fordi de kan være uhensigtsmæssigt dyre. Nu er der kommet en del reguleringer, der dog skal hindre folk der er i en sårbar økonomisk situation for at kunne tage et lån online, og der er også en fortrydelsesfrist på 14 dage. Det vil sige, at hvis du finder ud af at du alligevel ikke vil tage det lån du har ansøgt om og underskrevet en låneaftale med, så kan du bruge din fortrydelsesret og indfri dit lån indenfor 14 dage, og ophæve din aftale.

Det gør, at man lige får tænkt sig om en ekstra gang når man skal låne online. Man skal altid prøve at være ansvarlig, når man skal låne penge online og tænke over, om man mon kan finansiere det man skal købe på andet vis, end et onlinelån.

Samlelån bliver mere populært

Som følge af at mange har taget flere ugunstige lån som de stadig betaler ned på, så er der en anden type lån der er blevet ret populær. Nemlig samlelån. Et samlelån er et større lå, der samler dine små lån i et. Det der er fordelen med et samlelån, er at dine gamle lån bliver indfriet, ås du ikke skal betale dyre renter og gebyrer på flere lån samtidigt. Du skal med andre ord kun forholde dig til dit samlelån. Det kan hurtigt blive ret uoverskueligt, at skulle have flere små lån som man betaler ned på hver måned. Det er svært at vide, præcis hvor meget man skal betale, og da mister man også fuldstændigt overblik over sin økonomi.

Med et samlelån kan man genvinde overblikket, og kun forholde sig til en regning hver måned, Det er altså en god løsning for dem, der kom til at tage mange dyre lån, den gang onlinelån var mindre gunstige, og nu står i en meget uoverskuelig økonomisk situation. Man bliver som regel frarådet at tage flre lån for at dække andre låneudgifter, men et samlelån er lidt anderledes, fordi det eliminerer de andre udgifter. Der er som regel også en del penge at spare på at tage et samlelån.

 

Categories
Annonce Diverse

Bliv klogere på hvad et varemærke er, og hvorfor det er værd at beskytte

De seneste år er antallet af nye iværksættere steget eksplosivt, og hvis du også går og drømmer om at springe ud som iværksætter, så er det værd at vide, hvad det vil sige at registrere sit varemærke, og hvorfor det især er vigtigt som nyopstartet virksomhed. 

Hvad er et varemærke?

Et varemærke kan også betegnes som et kendetegn. Langt de fleste virksomheder har et kendetegn, som er unikt for netop denne virksomhed. Varemærker er som regel noget, vi kan kende virksomheden på såsom et brand, et logo eller et slogan. Denne slags kendetegn er som regel værd at have eneret på, da både brand, logo og slogan i de fleste tilfælde er afgørende komponenter for markedsføringen af virksomheden.

Et varemærke kan groft sagt betegnes som virksomhedens identitet udadtil, da et varemærke oftest er noget, kunderne eller brugerne forbinder med netop denne virksomhed.

Hvorfor skal man beskytte sit varemærke og hvordan?

Varemærker er oftest værd at beskytte, og det er de fordi, at det er virksomhedens unikke kendetegn. Ved at registrere dit varemærke har du eneret på netop det logo eller slogan, som kunderne kender virksomheden på. Med varemærkeregistrering er virksomhedens beskyttet mod misbrug af virksomhedens varemærke, der i værste fald kan skade virksomhedens omdømme.

Varemærkeregistrering kan have en enorm værdieffekt på virksomheden, og derfor er det en fordel at registrere virksomhedens varemærke så hurtigt som muligt. Førend et varemærke kan registreres, skal det først og fremmest være unikt. Når ansøgningen om varemærkeregistrering påbegyndes vil du hurtigt finde ud af, om virksomhedens varemærke reelt set er unikt. Såfremt det viser sig, at varemærket ikke er unikt, kan virksomheden være nødsaget til at finde på et nyt varemærke, da det også kan have store konsekvenser, hvis man plagierer et allerede eksisterende varemærke, hvis altså dette varemærke er registreret.

Registrering af virksomhedens varemærke er gyldig i 10 år, og herefter kan det fornyes, så varemærket forsætter med at være unikt kendetegnende for netop din virksomhed også efter 10 år.

 

 

 

Categories
Uncategorised

Hvad gør man hvis ens varemærke bliver misbrugt?

Det er ikke sjovt med en sag, der ens varemærke er blevet misbrugt. Her kan du læse mere om, hvad du gør hvis du oplever at dit brand eller dit varemærke er blevet misbrugt, og hvordan du kan gå frem, for at sikre at det ikke sker igen. 

Få styr på dine rettigheder

Du skal først og fremmest få styr på hvilke rettigheder du har som ophavsejer, når du oplever at nogen har misbrugt dit brand eller varemærke. Det kommer meget an på, hvordan du står juridisk til at bevise, at det rent faktisk er dit. Det er derfor relevant at kortlægge er, om dit varemærke er noget du har registreret og har eneret til, og om dette er noget du kan bevise. Hvis du kan det,  er det nemt at se at det er dig der ejer varemærket og har eneret til at bruge det. Det vil sige, at der ikke er nogen der må kopiere det du har registreret eller bruge det uden samtykke eller kompensation.

Sikre dit varemærke

For at kunne registrere dit varemærke og dermed sikre dig mod misbrug, så skal du være helt sikker på at dit varemærke er unikt. Det vil sige, at hvis du for eksempel varemærkeregistrerer en sætning eller et slogan, så skal du være meget opmærksom på at det ikke er noget som andre virksomheder skal bruge for helt enkelt at kunne beskrive sin virksomhed. Det er med andre ord ikke lov til at varemærkeregistrere generelle termer eller ideer, selv om man måske føler at det er helt unikt. Varemærkeregistrering, sikrer at dig som ophavsejer ikke fr stjålet dit hårde arbejde. Det at sikre sit varemærke, kan også bidrage til at gøre dit brand mere attraktivt for potentielle investorer og gøre dit brand mere værd, fordi det er unikt og ingen andre kan benytte sig af det.